Verhalen

Singapore – Dag 3: Sentosa

Vandaag hebben we het ontbijt in het hotel gelaten voor wat het is om een traditioneel Singaporees ontbijt te proberen. In kleine, klassieke koffieshops serveren ze namelijk kaya toast, 2 sneetjes brood bread met tussenin kokosnoot confituur (kaya) en boter dat je kan soppen in een zachtgekookt ei. Ik had hierbij nog een Kopi C coffee (koffie met gecondenseerde melk) en Maaike een Teh tea (thee met melk).

Na het ontbijt namen we de metro naar Vivo City shopping mall. Hier vind je de iets normalere en betaalbare winkels en je kan er gerust een hele dag verloren lopen of naar de cinema. Na een uurtje besloten we om het slechte weerbericht te negeren en toch over te steken naar Sentosa eiland.

Dit eiland is een soort disneyland, met allerlei attracties, hotels, bezienswaardigheden en is ook de plek waar je Universal Studios Singapore kan vinden. Je kan kiezen om met de monorail monorail, kabelbaan aerial_tramway, bus bus, taxi taxi of  te voet feet te gaan, en eens je er bent is het gebruik van bus en tram gratis.

Op Sentosa zijn we eerst de grote Merlion gaan bezoeken om wat foto’s en selfies te maken. Hierna zijn we naar het Butterfly Park & Insect Kingdom beetle gegaan. Er zijn hier best wel wat verschillende vlinders en andere dieren die gewoon naast je vliegen en lopen.

Nadien was het stilaan tijd om een hapje te eten, in Resort World is er een hele galerij met restaurantjes. In de namiddag hebben we nog een flinkje wandeling gemaakt door Fort Siloso met de treetop skybridge, restanten van het fort uit de 2e wereldoorlog en een geschiedenisles die laat zien hoe dit eiland eruit zag voor het een speeltuin werd.

Door de hitte kan je hier best regelmatig een pauze inlassen om bijvoorbeeld rustig een kokosnoot leeg te eten en drinken zodat je er weer tegen kunt. We wandelden nog terug langs het strand palm_tree (ja, écht waar,  strand!) naar het midden van het eiland om de beentjes terug onder tafel te steken voor het diner.

’s Avonds hoef je hier nog niet direct naar huis aangezien veel attracties nog laat open zijn. Er zijn ook heuse licht shows die pas tot hun recht komen als de zon reeds onder is gegaan. We gaan ruim op tijd een plekje op de tribune zoeken en hebben zo de beste seats in the house als het spektakel begint.

De crane dance is een licht en watershow met 2 mechanische kraanvogels die (virtueel) meer en meer tot leven gewekt worden. Dit is echt genieten met nog steeds een heerlijke temperatuur en wat lekkere popcorn :)

Map Locatie

Reageer