Verhalen

Singapore – Dag 5 en 6

Dinsdag zijn we naar Gardens By The Bay gegaan. Dit is een volledig aangeplante publieke tuin palm_tree. De toegang is gratis en veel locals komen hier ontstressen in het weekend of joggen ’s avonds. Omdat het best wel warm en vochtig houden wij het rustig met een wandeling door de tuin.

Deze tuin is niet alleen leuk om te bezoeken, maar ook leerrijk. Zowat overal zijn er bordjes aangebracht met uitleg over de planten die er staan en over het ecosysteem in deze tuin. Er zit hier namelijk een hele biomassa centrale onder de grond en de zogenaamde supertrees dienen als schoorsteen voor deze energiecentrale. Het regenwater dat op de biodomes valt wordt op zijn beurt dan ook weer hergebruikt voor verschillende doeleinden.

Wij volgen het pad dat langs de verschillende thema tuinen en komen zo in een Chinese tuin, Indische tuin, etc… Na onze wandeling zouden we nog de biodomes kunnen bezoeken, maar we besluiten dat we hier later nog terugkomen voor de lichtshow als we in het hotel nabij de tuin verblijven.

We nemen de metro naar een ander deel van de stad. Net zoals in Singapore ook een Chinese en Indische wijk hebt, heb je dus ook een Arabische wijk, compleet met moskee. Op een slentertempo gaan we voorbij aan allerlei stoffen- en tapijtwinkeltjes. Voor kleermakers is dit het paradijs op aarde, je vind hier werkelijk alles. Natuurlijk kan je ook hier weer lekker eten. Onze maag rammelt en we stoppen bij een Perzisch restaurant voor kebab met rijst, een salade en linzensoep.

Na een kijkje op de kaart gaan we verder naar de Fountain of Wealth fountain. Dit is een reusachtige fontein die speciaal is gedesigned volgens Feng Shui om geluk te kunnen brengen. Het water dat naar binnen stroom symboliseert geld dat binnen komt. De 5 gebouwen rond de fontein moeten een hand voorstellen, met 4 grote gebouwen voor de vingers, en 1 kleiner gebouw voor de duim.

Vervolgens wandelen we naar het Raffles hotel. Thomas Raffles is de oprichter van Singapore en dit hotel staat hier in zijn eer. In dit hotel kan je rustig de winkeltjes en bars bezoeken om bijvoorbeeld de bekende Singapore Sling cocktail te drinken. Omdat de cocktails hier best wel prijzig zijn, gaan we verder richting het Marina Bay Sands hotel om nog even te genieten van het uitzicht voor het hotel.

Stilaan is het weer tijd voor het avondeten en we besluiten op goed geluk naar Wang Dae Bak te gaan, een bekend lokaal Koreaans kr restaurant. Elke tafel heeft hier een BBQ in het midden die wordt gestookt met houtskool. We kiezen dan ook voor de Korean BBQ schotel en krijgen biefstuk, varkensschouder, buikspek, gemarineerde kip en champions om te bakken. Hier komen dan nog een tiental schoteltjes met extras om gezellig te kunnen genieten.

Singapore heeft enorm veel bars waar je ’s avonds nog iets kan gaan drinken, maar er zijn enkele speciale bars die je enkel kan vinden als je weet waar ze zijn. Wij besluiten om nog enkele cocktails te gaan drinken in The Library, dit is een bar in de vorm van de oude speakeasy’s waar je zelfs een wachtwoord voor nodig hebt om binnen te geraken. Er is wel een deur aan de straatkant, maar dit brengt je enkel in een portaaltje waar een vriendelijke dame vraagt wat je komt doen.

Omdat we onze research gedaan hebben, weten we het wachtwoord en gaat de geheime deur naar de bar open. We zoeken 2 plaatsjes op aan de toog en krijgen een kaart met een hele hoop unieke cocktails cocktail. Maaike kiest voor een silver screen, een cocktail met rum en verschllende bitters, ik kies voor een Holy Smoke, een cocktail gebaseerd op peated whisky. De presentatie is leuk voorzien van een houten pijp en de smaak is ook goed.

Omdat de kaart nog zoveel lekkers had en je op 1 been toch niet kunt gaan, kiezen we nog een cocktail. Maaike gaat nog voor een What’s abi! , een cocktail met pepermunt thee, wasabi en pisco. Ik neem een F***k Salad, 1 van de speciale cocktails op de kaart met rum, rode biet en een schuim van biet en geitenkaas erbovenop. Als de cocktails op zijn is het bijna middernacht en besluiten we om terug te gaan naar het hotel zodat we ook nog iets aan de volgende dag hebben :)

Dag 6 – Woensdag
Ons hotel ligt in de Chinese wijk en je ziet hier dus ook een hele boel invloeden uit China. Vandaag brengen we een bezoek aan een Chinese temple in onze buurt, de Buddha Tooth Relic Temple & museum. In deze prachtig versierde tempel worden dagelijks nog boeddhistische ceremonies gehouden. Op de bovenste verdieping wordt hier echter een stuk tand van Buddha bewaard. We nemen de lift naar boven en gaan eerst even de tuin op het dak bekijken. Hier zien we een kleurrijke verzameling orchideeën en andere bloemen. Ook is er een gebedsmolen te vinden om zo makkelijk je gebeden te doen.

Een verdiep lager vinden we dus de speciale kamer met de tand. Deze kamer is helemaal bekleed met goud, tot en met de (gesponsorde) vloertegels. Zowat overal in deze tempel, maar vooral op dit verdiep, kan je items sponsoren zodat je naam of je firma hier vertegenwoordigt is. De overige verdiepingen bevatten vooral verdere uitleg en beelden en dienen dus als museum.

Als we buitenkomen is het weer tijd om te lunchen. Ik heb afgesproken met enkele collega’s in Vivo City shopping center bij een Japans restaurant. We hebben sushi en soba en hebben rustig tijd om even bij te kletsen over verschillende dingen. Achteraf gaan we nog rustig even winkelen en nemen we nog even de tijd om eens even over de boardwalk richting Sentosa te wandelen. We zweten ons zowat te pletter in de warmte en besluiten om te kijken voor een escape room in de  buurt.

Dit soort spellen is op dit moment snel aan het opkomen in alle landen. Je wordt opgesloten in een kamer, en je ziet maar hoe je eruit komt. In de kamer moet je zo de verschillende hints bij elkaar puzzelen om allerlei sloten en andere dingen open te kunnen maken unlock zodat je uiteindelijk de deur naar buiten open krijgt om te ontsnappen. Dit alles moet je natuurlijk nog doen binnen de tijdlimiet. Gelukkig kijkt het personeel altijd mee en kan je ook een beroep op hen doen als je te lang vastzit en het echt niet meer ziet zitten. Na 52 minuten ontsnappen we uit de kamer van de Scientist microscope nadat we zijn geheime formule hebben gestolen en krijgen we felicitaties van het personeel. We hadden wel 2 kleine hints nodig, maar dit wijten we aan het feit dat we nog beginners zijn ;)

Map Locatie

Reageer