Verhalen

Singapore – Dag 4 Singapore Zoo

Alright, voor de niet-toeristen is het maandag en het weekend is voorbij, wij gaan hier goed gebruik van maken om een anders drukke attractie in Singapore te bezoeken. De zoo ligt een half uur met de taxi uit het centrum en geeft je het gevoel in het midden van het oerwoud te zijn.
De barrieres van de dieren verblijven zijn zo ontworpen dat ze bijna niet opvallen maar toch de dieren veilig in hun verblijf houden. geen tralies in zicht. Sommige dieren zo je zelfs kunnen aanraken, enkel een bordje “do not touch” houdt je tegen.

Na een paar primaten monkey te hebben gezien, begint het een beetje te regenen dus gaan we even schuilen. Het weerbericht zegt dat er onweer op komst is maar dat zeggen ze al sinds we zijn aangekomen en we hebben de voorbije dagen geen druppel regen gezien. Het kwartiertje schuilen wordt een uur en de druppels regen worden een wolkbreuk met donder en bliksem. Uiteindelijk stopt de bliksem maar de regen houdt aan, we hebben zijn niet naar hier gekomen om onder een afdak te zitten en besluiten een regenponcho aan te schaffen en ons parcours door het park voort te zetten.

De olifanten elephant doen geen show met dit weer maar spelen een beetje in de modderpoeltjes van hun verblijf en ook de kangoeroes lijken geen last van de regen te hebben. De koalas koala daarentegen zitten hoog en droog binnen. Deze 4 koalas zijn hier nog niet zo lang, sinds mei van dit jaar pas, voor het 50 jarig bestaan van Singapore.

Nadien hebben we zelf ook nog geluk dat we net op tijd waren voor de voedertijd van de witte tijgers tiger, de twee tijger zusjes krijgen hier rauw vlees toegeworpen waar ze achter moeten zwemmen of springen. Best wel indrukwekkend en eigenlijk schelen deze tijgers qua gedrag niet veel met onze huiskat cat2 als hij honger heeft.

Na onze eigen lunch gaan we nog verder door de zoo, de orang oetans zijn het uithangbord van de dierentuin en ook deze gigantische primaten kunnen vrij door delen van de dierentuin bewegen. De bomen waar ze in mogen zijn dicht genoeg bij elkaar geplaatst en verbonden met bruggen en touwen waarover ze kunnen lopen maar de meeste boomstammen hebben een schrikdraad waardoor ze niet naar beneden kunnen waar de bezoekers zijn, maar wel op de afgesloten eilanden.

Ik kan nog blijven doorgaan over de indrukwekkende verblijven voor de schildpadden turtle, papegaaien, vleerhonden, luiaards en maki’s, deze zitten allemaal samen in een gigantische soort serre en de dieren vliegen en springen je rond de oren, maar fotos zeggen meer dan 1000 woorden dus bekijk onze foto’s HIER

Map Locatie

Reageer