Verhalen

Singapore – Dag 7 en 8

Dag 7 lijkt om vertrekken maar toch niet helemaal, we verhuizen vandaag van het gezellige en centraal gelegen Naumi Liora hotel naar het ultra chique Marina Bay Sands hotel, een icoon van Singapore. We hadden al gelezen dat de check in pas vanaf 15u open gaat dus heel vroeg komen heeft niet veel zin en we mogen tot 12 uur in de Naumi blijven, dus gaan we eerst nog rustig ontbijten in het Ah Tong eating house voor onze kaya toast bread, kopi coffee en teh tea (nee autocorrect dit zijn geen typo’s)

Als we ingepakt zijn laten we onze bagage aan de lobby achter en gaan we toch snel nog even een van de andere escape rooms uit proberen te puzzelen. Die dingen zijn echt een verslaving. De uitdaging van de dag is “Forever Young” je bent in een speelkamer voor kinderen terecht gekomen, een vrouwelijke seriemoordenaar komt binnen een uur terug en je hebt enkele aanwijzingen van een klein meisje girl dat is kunnen ontsnappen.
Deze keer hebben we ook weer twee hints nodig gehad maar zijn we ook weer kunnen ontsnappen closed_lock_with_key. (Het had 1 hint geweest als Ben beter zou leren te doen wat ik zeg angry)

We vertrekken rond half 2 dan naar de Marina Bay Sands en ze zijn onverbiddelijk, 3 uur pas inchecken, ze nemen wel de bagage aan en we besluiten te gaan lunchen in de shopping mall aan het hotel. Voor comic fans als wij is er het official DC café met Batman’s Dark knight burger, Joker chilli cheese fries en andere gerechten en dranken in het superhelden thema.Na het eten kunnen we dan eindelijk op onze kamer en wauw, wat een kamer!! 40m² kamer plus nog een badkamer met inloop douche en een onbetaalbaar uitzicht over de stad vanop de 44e verdieping. Gezien de prijs gaan we hier maar 2 nachten verblijven dus zijn we snel uitgepakt en haasten we ons naar de grote attractie van dit hotel, de infinity pool swimmer op het skypark op de 57e verdieping.

Het is wat druk maar we vinden toch vlot 2 stoelen om een beetje van de zon sunny te kunnen genieten en net als alle andere toeristen selfies te gaan nemen aan de rand van het zwembad. Ja stadswandelingen en avonturen allemaal goed en wel maar we mogen niet vergeten dat we nog steeds op vakantie zijn.

Rond half 6 gaan we ons aankleden en gaan we nogmaals naar de Gardens By The Bay. We hebben nu wat meer tijd en gaan een van de 2 biodomes bezoeken. In de cloud forest dome is de vegetatie van op verschillende hoogte niveaus tentoongesteld vanop een artificiële berg in de dome, inclusief waterval. Begonias en varens beneden en meer exotische planten meer naar boven en ondertussen nog wat educatie over groene energie en klimaatopwarming.

Als we hier buiten komen is er in de Gardens ook een muziek en lichtshow in de supertree grove. De supertrees zijn artificiële “bomen” die dienen als verticale tuin, zonnepanelen en schoorsteen voor de vertering van snoeiafval onder de Gardens. Ze zijn ook nog eens uitgerust met verschillende lampen en leds die 2x op een avond voor een prachtig licht spektakel zorgen.

We eten ’s avonds BBQ stingray in het hawker center in de Gardens en gaan dan door naar de haven voor het hotel. Hier is ook een lichtshow met fonteinen. De fontein zorgt voor een brede nevel en hierop worden dan beelden geprojecteerd. Leuk maar de Supertrees waren indrukwekkender (onze favoriete fonteinshow blijft toch nog de Dubai mall)

De volgende dag blijven we het ontspannen houden, beetje uitslapen, even naar de gym in de ochtend en nadien naar het zwembad terug. Dit gaat goed tot een uur of 12 en plots, zonder waarschuwing zitten we in een tropisch onweer. De regen komt in zulke dikke druppels naar beneden dat we de buildings aan de overkant van de haven niet meer kunnen zien.
Dus change of plan, de botanisch tuin zit er dus niet in vandaag maar het hotel heeft wel een sauna en stoombad aan het fitness center. Eerst nog even een half uur zweten op de loopband en dan een kwartiertje in de sauna, even in de hottub,…

Rond een uur of 4 is het terug min of meer droog buiten dus gaan we met de metro naar Clark Quay, shopping malls verkennen, een terrasje doen en op tijd gaan eten. Onze vakantie in Singapore rustig afsluiten want morgen vertrekken airplane we op tijd naar Chiang Mai voor etappe 2 van de reis.

Map Locatie

Reageer