Verhalen

Beppu

Vandaag weer een transferdag.
Opgestaan in de ryokan met een heerlijk Japans ontbijt (rijst, soep, vis, salade en ei) zodat we op volle kracht konden vertrekken naar mount Aso.

Jammer konden we niet met de kabelbaan naar de krater van 1 van de actieve kraters van deze vulkaan omdat het enorm mistig was vandaag.

We zijn dan maar direct doorgereden naar het Aso Volcano Museum waar we filmbeelden van al dit moois hebben kunnen bekijken.

Volgende halte was Kurokawa hotsprings voor de lunch. Dit is een klein dorpje met wel liefst 24 ryokans met elk 1 of meerdere onsen.

Geen tijd om hier een bad te nemen, wel een leuke wandeling gemaakt doorheen het dorp en lekker gegeten.

Beppu was nog een heel eind, dus zijn we in 1 keer doorgeren met enkel nog een korte plaspauze.

In Beppu aangekomen zijn we even de stad gaan verkennen. Het hotel ligt naast het station en de meeste winkels zitten hier ook in de buurt.
Via de gids wisten we dat hier een restaurantje was waar Fugu geserveerd wordt, dus dat stond op de planning om te gaan eten.

Eerst hebben we echter nog genoten van een lekker warm zandbad. Tien minuutjes onder een hele berg zand om daarna even af te spoelen en te genieten van nog wat warm water.

Hierna heeft Maaike dus haar leven op het spel gezet om de beruchte Fugu te proberen.
De smaak was niet bijzonder, maar ze zit hier tenminste nog steeds naast mij.

Na dit success zijn we ons geluk nogmaals gaan beproeven in de lokale gokhal, pachinko. Na samen 4000 yen in deze vertikale flipperkast te hebben gestoken begon het geluk weer te spelen. Eerst had Ben een jackpot waardoor de hoeveelheid balletjes werd aangevuld tot 1500. Maaike verveelde zich door heel de tijd naar Ben te staren en besloot de winst er terug door te jagen.
Met success, de jackpot begon ook bij Maaike redelijk snel en dan nog eens, en nog eens.
Uiteindelijk hebben we onze inzet kunnen verdubbelen tot 8700 yen zodat dus ons eten van even voordien als snel was terugverdiend.

Nu gaan we slapen omdat we morgen om half negen weer met de bus vertrekken naar de volgende halte. Tot dan

Map Locatie

Reageer