Kurashiki
Dag 1
Weer transferdag. We gingen vandaag van Shikoku naar Honshu.
De bruggen die deze 2 eilanden verbinden zijn enorm lang. In een informatiecentrum hebben we uitleg kunnen bekijken over hoe de bruggen gebouwd.
De bruggen gaan via 6 eilandjes naar het andere grote eiland.
Dan zijn we verder gegaan en gestopt om de Seijoku tempel te bezichtigen en een hapje te eten.
We hebben hier een beetje van het uitzicht kunnen genieten op een uitkijkpunt hier.
Het lunch was een curry menu bij een Franse bistro.
Volgende stop was Tome no ura, een visserdorpje. Hier hebben we wat kunnen rondwandelen en op onze tocht werden we naar binnen gewenkt om de lokale specialiteit te proberen, Houmeishu. Een likeur op basis van rijst en kruiden. Hiervan hebben we de snoepversie maar gekocht.
We hebben hier ook nog een kasteelruine bezocht.
Na aankomst bij het hotel zijn we nog gaan eten bij een ronddraaiende sushibar (kaiten sushi).
Hier kon je frietjes, hamburgertjes op rijst en zwanworstjes ook op rijst.
Dag 2
Op tijd uit de veren om met de trein naar Soja te nemen. Hier hebben we een fiets gehuurd om een toertje te maken over de Kibi vlakten.
Tijdens het fietsen tussen de rijstvelden zijn we nog gestopt bij een graftombe en een pagode.
We hebben nog kunnen zien hoe de mensen bezig waren om een rijstveld aan te leggen.
Tegen de middag zijn we met de trein teruggekeerd naar Kurashiki.
Hier hebben we eerst gegeten (McDonalds, Teriyaki burger).
Dan zijn we nog de Bikan buurt gaan verkennen, dit is een heel oude wijk binnen de moderne stad. Hier hebben we nog een koppel gezien in traditionele huwelijkskledij. We zijn ook nog gestopt bij het toy museum vooral om de souvenirshop.
Hier hebben we nog een traditionele houten doos gekocht die je onmogelijk openkrijgt.
Na nog een hapje en een drankje zijn we dan teruggekeerd naar het hotel.
’s Avonds zijn we weer naar de kaiten sushi geweest.
Recente reacties