Verhalen

Dag 11 en 12: Bezoek aan de spa en Phi Phi eilanden

Dag 11 was weer ingeboekt als ontspanning en omdat we 14 nachten in het hotel hadden geboekt kregen we van Thomas Cook een Thaise massage voor 2 personen in de luxueuze spa van het hotel aangeboden. De massages in de spa zijn makkelijk 3 keer duurder dan dezelfde massage in een van de salons in de stad dus der moest wel een verschil tegenover staan.
Het eerste stuk, het sauna gedeelte was mannen en vrouwen gesplitst. Een sauna van 55° heeft eigenlijk niet zoveel effect als je er vanuit 35° instapt maar ik ga zeker niet klagen. Er was verder ook een Turks stoombad en een heerlijk warme jacuzzi maar toen ik daarvan wou genieten werd ik geroepen door de masseuse omdat het tijd was voor aan de massage te beginnen.
Gekleed in een los wit hemdje met bijpassend broekje lig je op een mat op de grond. De massage begint bij de tenen en de voeten dan de benen die in verschillende houdgrepen worden geplooid en waarop de masseuse druk zet met handen, ellebogen of de bal van haar voeten. Dan zijn de armen aan de beurt en vervolgens mag je op je buik gaan liggen en begint het spel weer van vooraf aan. Enkel wordt dan ook nog je rug gedaan. Een klein Thais dametje dat met haar volle gewicht druk zet op de juiste plaatsen van je rug kan aanvoelen als een olifant. Maar achteraf doet het wel deugd,die knoop tussen mijn nek en mijn rechterschouderblad is er blijkbaar niet meer. Zalig…

ons vervoer voor vandaag

Dag 11 werd op tijd afgerond, want om kwart voor 7 s’ ochtends op dag 12 werden we opgehaald voor phi phi islands met Phuket Sail Tours. Deze keer vertrokken we met een grotere groep en een grotere motorboot. Naar de eilanden Phi Phi Don and Phi Phi Leh, deze eilanden liggen ten oosten van Phuket en zijn in tegenstelling tot de eilanden rond Phang Nga Bay niet van kalksteen gemaakt. Hierdoor is het water veel helderder en ideaal voor te snorkelen.

zwemmen in Maya bay

Onze eerste stop was Maya bay, nu uiterst bekend omdat “The Beach” met Leonardo DiCaprio daar voor een stuk is opgenomen. Het is een mooie baai met een prachtig strand maar ik heb de film in jaren niet meer gezien en de massa toeristenboten die er nu stopt haalt het rustieke wel naar beneden.

overzichtsfoto van Maya Bay

Net zoals de andere tour met Phuket Sail Tours proberen we hier ook de grote massa te vermijden. Nog meer andere boten varen de baai binnen en dat is het teken voor ons om te vertrekken. Een paar kilometer verder varen we terug een baai in om even een duik te maken. Het water is hier 20 meter diep dus perfect om vanaf de boot direct in te duiken. De vissen zitten hier te diep dus de snorkels blijven aan boord maar zwemmen tussen de metershoge rotsen in helder water is ook zeker de moeite.

snoekduik int water

Dan varen we voort naar onze eerste snorkel locatie. Eerst is het wennen aan zo’n masker en het feit dat je door je mond kan ademen terwijl je hoofd onderwater zit maar je bent er snel mee weg.
We zien hier en daar een school vissen maar pas interessant wordt het echt als we een stukje banaan in het water gooien. Tientallen vegetarische piranha’s vliegen naar het stuk fruit en dit is de ideale moment om foto’s te maken. We hebben nadien nog wat tijd om tussen het koraal te zwemmen en de visjes in hun natuurlijke habitat te zien, maar daarna beginnen we honger te krijgen.

allemaal visjes

Phuket Sail Tours heeft een paar tafels geregeld in een klein restaurantje op Phi Phi Don. Net zoals overal is het eten weer heerlijk, Thaise curry, gewokte groenten, kip, vis en nog vers fruit om af te sluiten.

lunch on the beach
huisdieren in het restaurant :)

Aangesterkt varen we voort voor een korte stop bij Monkey beach. Je kan de apen hier wat fruit geven maar moet je wel aan een pak regels houden, fruit geven met de platte hand, niet je hand terugtrekken met het fruit er nog in, niet tussen de apen gaan staan, de apen niet aanraken,… kort samengevat apen zijn gemene kleine monsters als ze willen (een duidelijk bewijs dat wij er van afstammen).

Planet of the apes

We varen nog even langs Viking Cave waar we bamboe stellingen zien staan die gebruikt worden om de nesten voor zwaluwnestjes soep te plukken. Soep met zwaluw snot is nog altijd een populaire delicatesse in China en omliggende landen.

Viking cave

En dan is het tijd voor Bamboo island, hier kunnen de mensen die willen relaxen op het strand gaan zonnen, de rest wordt een halve kilometer in zee gebracht om hier tussen het koraal te gaan snorkelen. Deze keer zonder bananen maar er zijn genoeg vissen in het water om van te genieten. Het zijn geen gigantische scholen vis maar je krijgt hier wel een beter beeld van hoe de natuur er uitziet. Wie moe is mag terug op de boot maar wij zwemmen met nog een paar andere dapperen de halve kilometer terug naar het strand. Daar staat een coolbox met drinken en een matje op het warme zand te wachten.

koraalriffen

We kunnen hier jammer genoeg geen uren blijven, we zien in de verte onweerswolken aandrijven en moeten dus vertrekken. Tussen de buien door halen we de haven, net zoals de vorige tour is deze dag ook weer volledig tot in de puntjes verzorgd. Je moet zeker op voorhand boeken maar je krijgt wel waar voor je geld. Sean en de rest van de crew zorgen ervoor dat je qua eten of drinken ook aan boord niets te kort komt en je je de hele dag gewoon kan ontspannen.

relaxen op bamboo island

Snorkelen is zeker leuk maar bij het laatste koraal rif merkten we toch dat de meest interessante vissen dieper leken te zitten. Als er bloglezers willen sponsoren wil ik volgende keer wel eens gaan diep zee duiken :)

Reageer