Verhalen

Tokyo – Dag 4 en 5

We verlaten Sendai weeral met de shinkansen bullettrain_side,deze keer de super komachi die ons dus in anderhalf uur van Sendai tot hartje Tokyo brengt. We brengen de bagage terug naar het Asia Center hotel waar we eerder al verbleven, onze grote koffer hebben we daar ook laten staan, en we bekijken onze volgende uitstap.

We nemen de metro naar Akihabara, de elektronica en anime buurt van Tokyo en gaan hier eerst lunchen bij Yodobashi, de grootste elektronica keten van Japan. 9 verdiepingen met computers, huishoud toestellen, verzorgingsapparaten, games, gsm’s en op de bovenste verdieping nog een 5 tal restaurants. Ik zie het mediamarkt nog niet snel nadoen.
Na de lunch bekijken we de elektronica nog een beetje maar jammer genoeg kunnen we niets meebrengen want de stopcontacten en het voltage is anders. De andere dingen waar Akihabara bekend voor staat zijn maid cafés en arcades.

Omdat ik geen zin heb in meisjes in schattige uniformpjes en veel te dure drankjes en snacks laten we die voor wat het is en bekijken we de speelhallen en arcades nog een beetje. De grijpkraantjes zijn zo afgesteld dat er bijna niet mee te winnen valt, niet veel anders dan thuis dus. Ook een hele hoop schietspelletjes die wel leuk zijn maar onze favoriet is de air hockey die naast de gewone puck op willekeurige momenten ook 20 mini pucks het veld op jaagt, een beetje zoals een multiball in een flipperkast. Wat we in Europa minder zien zijn de ritme games, met een dansmat, keyboard of nepgitaar de liedjes op het scherm volgen en op de juiste seconde op de juiste knop drukken. De moeilijkheidsgraad van deze games gaat van deze games gaat van makkelijk naar bovenmenselijk en sommige spelers die we hier bezig zien lijken van deze games een kunstvorm gemaakt te hebben. Niet veel foto’s hier want de speelhallen hebben dat niet graag.

Na Akihabara trekken we naar Ginza, de dure yen winkelbuurt in Tokyo. We gaan hier bij het Sony center de laatste nieuwe ontwikkelingen op elektronica vlak bekijken, camera’s, TV’s, muziekspelers en natuurlijk de Playstation 4 (waar we niet op mogen spelen weary). We doen nog wat windowshopping voorbij de winkels van Hermes, Louis Vuitton en dergelijke en gaan dan op zoek naar ons restaurant voor de avond. We weten waar we moeten zijn maar omdat het restaurant op de 5e verdieping is gelegen lopen we er haast voorbij.

Zodra je uit de lift stapt vergeet je dat je op de 5e verdieping staat, via een kleine rotstuin met een riviertje en goudvissen wandelen we naar de receptie en vandaar uit worden we naar onze eetkamer gebracht. Weer wacht ons een maaltijd van allemaal kleine porties en ongelofelijke smaken. Weeral speelt tofu hier een grote rol maar ik begin te vermoeden dat alle restaurants zoals deze hun tofu specialiteit vermelden omdat het gewoon zo’n typisch onderdeel van de maaltijd is. In tegenstelling tot België waar je automatisch als vegetariër geklasseerd wordt als je tofu eet.

En dan volgt onze laatste volledige dag in Japan :please:
Om deze in te vullen moeten we het water over, we gaan naar Odaiba. Een gemaakt eiland in de baai van Tokyo met verschillende shoppingcentra, kantoorgebouwen en een heel groot reuzenrad ferris_wheel. De shopping centra hier zijn niet alleen voor kleren te kopen, er zijn ook speelhallen, restaurants en musea te vinden, iets anders dan bij ons dus.

In de shopping centra zie je wel hier en daar winkels leeg staan en het is pas na de middag dat je echt nog veel andere bezoekers ziet. We gaan eerst de Decks mall binnen, hierbuiten heb je een houten wandelpromenade die doet denken aan de dijk in Oostende met winkels voor windmolentjes etc. (maar geen gocarts te huur). Hier hebben ze een speelhal met ouderwetse spelletjes en ook een paar flipperkasten, er is ook een lego discovery land maar daar voelen we ons een beetje te oud voor en de Sega joypolis is ons wat duur. Wat ons wel heel speciaal lijkt is het Tokyo trick art museum. Gezichtsbedrog langs alle kanten en de mogelijkheid om wel heel speciale foto’s te maken. Alles staat zowel in het Japans als in het Engels aangeduid en zelfs de introductie door 1 van de medewerksters is in het Engels.

We wandelen naar het volgende winkelcentrum en komen hier voorbij het vrijheidsbeeld (of toch een kleinere kopie ervan). In dit centrum gaan we ook weer niet voor de winkeltjes maar bezoeken we het Sony ExploraScience museum. Dit is niet zoals gisteren een showroom voor Sony producten maar wel een technologie museum waar je kan bijleren over de werking van geluid, licht, telefoonnetwerken en cameratechnieken, allemaal hands-on en leuk voorgesteld. Elk stuk in het museum hier heeft ook een duidelijke Engelstalige uitleg en het personeel is ook zeer behulpzaam dus je mist hier niets als je geen Japans spreekt.

We nemen de monorail naar Palette town waar we het megaweb van Toyota kunnen bekijken, een mega showroom met alle modellen waar ook testdrives mogelijk zijn (jammer genoeg hebben we ons rijbewijs niet bij) en wandelen via het park in het midden van het eiland naar Divercity om naar de lifesize gundam te gaan kijken. Voor niet anime-fan die deze blog volgen, dit is een “levensechte” mega robot uit een gelijknamige tekenfilmserie. We wandelen nog wat rond en vertrekken op tijd want we hebben afgesproken met een vriendin uit Sendai.

Zoals echte japanners spreken we af aan het Hachiko standbeeld van het Shibuya station. Shibuya is het drukste station van de wereld en hier op het standaard meeting point is het niet te geloven dat mensen elkaar hier kunnen terugvinden, zo een mensenmassa. Maar toch lukt het en met Kei als gids gaan we naar een van haar favoriete izakaya beers. Deze was ook op de 2e verdieping van een flatgebouw, zonder gids zou je dit nooit vinden en bestellen zonder kennis van de Japanse taal is ook onmogelijk. Je vergeet direct dat je op een 2e verdieping zit, de verschillende bars hebben hier allemaal eigen tafels en stoelen (in sommige gevallen gewoon bierkratten met een kussen op), drank bestel je bij de bar waar je zit en eten kan je aan al de verschillende bars/restaurants doen. Het gaat hier van pizza pizza en tapas tot chinees en hier en daar nog wat japans rice_ball ook. Al bij al een heel gezellige avond met lekker eten, toffe mensen en goede wijn. Een geslaagde afsluiter van een fantastische reis.

Map Locatie
Comments To This Entry.
  1. Walter november 22, 2013 Reply

    Thanks for posting this :) So they’ve copied the Liberty Statue ? Did you know that Eiffel helped designing that , before he went on to build the iconic Eiffel Tower ?

Reageer