Verhalen

Dag 6 + 7: de echte toerist uithangen

Oef, er is al een week voorbij gevlogen. De laatste 2 dagen waren dus echt om uit te rusten en een mooi bruin kleurtje op te doen. Onze eerste bus zonnecrème is bijna op en ook de muggenmelk gaat er goed vandoor.
Deze laatste mag wel wat beter zijn best doen want ik tel toch nog een beet of 10.

Dag 6 habben we een bezoekje gebracht aan de fameuze travestie show simons cabaret. In feite een playback show met zoveel pluimen dat een kudde struisvogels er jaloers op zou worden maar soms kan zo’n beetje mindless entertainment wel smaken.
De kwaliteit van de playback laat soms te wensen over, de choreografie is wel aardig maar vooral de kwaliteit van de travestieten is fenomenaal. Dit zijn (ex) mannen waar mannen voor zouden vallen en vrouwen jaloers op kunnen worden. Ben vertrouwd in ieder geval als geen enkele Thaise vrouw meer.
Ik heb deze show bijna 20 jaar geleden ook al eens gezien en het programma is met Phuket mee geëvolueerd. Vroeger waren het vooral westerse toeristen in Thailand en bestond ook het grootste deel van de show uit westerse songs. Nu er een grote instroom van toeristen uit Rusland, India, Korea en China is gekomen zijn er dus een hoop liedjes uit die landen aan het repertoire toegevoegd.

Na de show zijn we terug naar het centrum getrokken en hebben daar genoten van een massage. Ben een voetmassage en ik een rug- nek- en hoofdmassage. Beide zijn zo goed meegevallen dat we op dag 7 ’s avonds zijn terug gegaan en ik een voetmassage en Ben een Thaise massage heeft genomen.

Mijn nek massage heeft wel deugd gedaan. Als een masseuse aiaiai zegt als ze de knoop tussen mijn nek en schouderblad voelt is het dus dringend tijd om te ontspannen.
De rug massage en Ben zijn volledige Thaise massage zijn ook om U tegen te zeggen. Bij momenten hebben ze meer weg van Thais worstelen als je ruggengraat in verschillende richtingen wordt gebogen. Het resultaat mag er wel wezen, alles voelt echt losser.

Ook de voetmassage heeft zijn werk gedaan, mijn voeten en tenen zijn echt wel een van de grootste minpunten aan mijn lijf. Weeral een aiaiai reactie van de masseuse, nu over de gigantische blauwe plek op mijn dijbeen (tegen de railing van de shuttlebus gebotst maar das een ander verhaal) en de massa muggenbeten op mijn linkerbeen. En ja, je leest het goed, een voet massage gaat hier van boven de knie tot in de teentjes. Echt heel je been wordt aangepakt met bodylotion en dan nadien nog eens verwend met een wolkje talkpoeder. Vandaag loop ik niet meer maar zweef ik.

Ik ga het nodig hebben want morgen staat er een uitstap naar phang na bay op het programma. Ik hoop er veel fotos te kunnen maken en te genieten van het eilanden en het water.

Tot dan.

Reageer