Verhalen

Dag 9: door de bomen vliegen

Alsof gisteren nog niet genoeg was, gingen we vandaag weer de adrenaline opzoeken. Om 10 uur hadden we een afspraak met Flying Hanuman. Naast een figuur uit de Hindoe mythologie is Hanuman hier ook een touwen parkoers tussen de bomen.

We werden vanuit het hotel opgehaald en na een duidelijke uitleg over veiligheid gingen we op pad. Om naar beneden te gaan moet je natuurlijk eerst naar boven dus de eerste 10 minuten bestonden uit een trektocht door de jungle, de berg op en dat met 30° en een luchtvochtigheid om u tegen te zeggen.

GI Jane
Ready to take on the trees

En dan was het zover, typisch weeral, uit onze groep van 12 personen word ik gekozen om als eerste te gaan. Klik, katrol vast, klik veiligheid vast, “sit down please” en dan een ferme duw in de rug en daar gaan we ….

Een alternatieve manier om van de jungle te genieten

In totaal hebben we 26 kabelbanen gedaan, waarvan de langste 400m boven de jungletoppen was, 2 rappels van het ene platform naar het andere beneden en nog een paar hangbruggen tussen de bomen.

Als je niet naar beneden kijkt is het allemaal niet zo erg

De crew die erbij was om alles in goede banen te leiden deed hun job uitstekend en hoewel ze soms de aap uithingen doen ze alles met het oog op veiligheid.

Gewoon vliegen

Om kwart na 10 zijn we aan ons avontuur tussen de bomen begonnen en rond 13 uur kwamen we terug op vaste grond te staan, we waren dan ook met een grote groep. Daar stond een heerlijke lunch met Thaise curry en kip met cashew noten te wachten. Dit is ook echt een aanrader voor mensen die Phuket gaan bezoeken.

 

deskundige begeleiding

Na het eten werden we terug naar het hotel gebracht en nadat we daar nog wat relaxed hadden gingen we naar de stad om te gaan eten. Blijkbaar is Songkran, beter bekend als Thais Nieuwjaar of het waterfestival hier al een dagje vroeger in gang geschoten. Met waterpistolen en emmers water stonden ze klaar om elk droog stukje lijf dat ze zien te dopen.

Normaal heb ik daar geen probleem mee, het is nu eenmaal een van de redenen dat we net nu naar Thailand zijn gekomen maar ik was er niet op voorbereid en mijn handtas heeft dus ook de volle lading water gekregen. Mijn handtas met daarin mijn GSM natuurlijk… maar bonuspunten voor oilily mijn GSM is niet meer dan een beetje klammig geworden.

Na een goeie 2km te hebben gewandeld, hebben we gegeten bij Shakers, een restaurant met een Vlaamse uitbater (we komen voor het Belgische bier, niet voor de vol au vent met frieten). We hebben daar ook nog 2 flesjes echte Duvel ingeslagen voor zondag aan Captain Mark en Shawn te geven om ze te bedanken voor gisteren. Nadien zijn we direct in een tuk tuk gesprongen om droog tot aan het hotel te raken. We hadden niet gerekend op een slimmerik die ons aan een stoplicht te grazen nam.

Nu onze kleren hangen te drogen ben ik eens benieuwd naar morgen als de festiviteiten echt losbarsten. Sowieso gaat de watervaste camera zijn nut bewijzen en ik hou jullie op de hoogte.

Map Locatie

Reageer