Verhalen

Kinosaki onsen

Na een reis van 5 uur via verschillende vervoersmiddelen (bus, kabeltrein , trein, metro, trein, shuttlebus) komen we aan bij onze ryokan Tsutaya in het onsendorp Kinosaki. Dit dorpje is vooral gekend om zijn 7 publieke baden met allerlei genezende krachten (helpt tegen pijn, reuma, ziekte).
Het dorpje ziet er heel klassiek uit, zowel de huizen, als de mooie bruggen over de rivier, prachtig om te zien.
Om te beginnen zijn we naar Onsen-ji gegaan, de tempel waar vroeger alle bedevaarders eerst langsgingen vooraleer in bad te gaan. Deze kan je bereiken via een kabelbaan of een steile helling te beklimmen voor een 20 minuutjes.

Na hier even te genieten van het uitzicht over het dorp zijn we terug naar beneden gegaan om onze yukata aan te doen om de eerste onsen te bezoeken.

De eigenares van Tsutaya had ons 3 onsen hotsprings aangeraden om zeker te bezoeken en dus zijn we Kouno-ju, de onsen ten westen van het dorp waar een ooievaar vroeger is komen baden om zo te genezen van een wonde, gaan bezoeken. Na een grondige wasbeurt kan je genieten van het heerlijk warme water zowel in het binnen- en buitenbad. Hier waren duidelijk veel meer mensen aanwezig dan in alle andere baden die we tot hiertoe hebben genomen in Japan. Helemaal ontspannen relaxed zijn we dan teruggegaan naar de ryokan voor een heel uitgebreide maaltijd met heerlijke dingen zoals shabu-shabu, soep, sashimi sushi, gestoomde groentjes, eierpudding, en, de lokale specialiteit, krab.

Na het eten was er nog voldoende tijd om nog enkele onsen te bezoeken aangezien je binnen mag tot 22:30. We zijn dan naar Goshono-ju gegaan, waar in het buitenbad een waterval aanwezig was.
Als laatste van de avond was het de beurt aan Ichino-ju, dat zelfs eens heuse grot heeft buiten waarin je kan genieten van het warme bronwater.

We hebben ook nog een speelhal gevonden met allerlei oude pachinko machines en andere klassieke spelletjes.


Na een verkwikkende nachtrust sleeping hebben we nog genoten van het bad van de ryokan en daarna nog een heel lekker en uitgebreid ontbijt.

De sympathieke en attente mensen van de ryokan hebben er nog voor gezorgd dat we naar het station gebracht werden zodat we onze weg konden verderzetten richting Kyoto.

Vooraleer we trein opstapten heeft Maaike nog even gedronken van het helende water dat vooral naar zout smaakt.

Als we nogmaals naar Japan reizen komen we hier zeker terug om de andere 4 onsen te proberen.

Foto’s vind je op deze pagina.

Map Locatie
Comments To This Entry.
 1. Tom M oktober 29, 2013 Reply

  Nota van het management. Gelieve geen pachinko’s mee te nemen bij het vertrek :)

 2. leo oktober 29, 2013 Reply

  Jullie zullen nogal blinken tegen het einde van de reis: geweekt en gewassen in al die Onsen… Veel honger hebben jullie ook niet meer denk ik…jaloers hier…

  Groeten vanuit het verre A’pen!

 3. michel telefon december 24, 2013 Reply

  Maaike en Ben, de volgende keer wanneer ge een bagagedrager nodig hebt ……..

  mooie reis,goede tekst en leerrijke dokumentatie met grappige beeldjes
  ik wacht reeds op de volgende reis van jullie !

Reageer