Verhalen

Kōya-san – Dag 1

Vandaag zijn we vertrokken uit Osaka om naar een tempel in Koyasan te gaan voor enkele overnachtingen.
Koyasan is een bergdorpje dat enkel te bereiken is via een combinatie trein, cablecar, bus.

Die cablecar is een treintje dat de berg oprijd met een helling van 45°, steil dus. Op deze manier ben je echter wel in enkele minuten tijd op 830m hoogte waar je de bus naar Koyasan kan nemen. maple_leaf

Het valt meteen op dat er veel meer toeristen onderweg zijn naar Koyasan dan we tot nu toe hebben gezien in Osaka. Met de hulp van het bus personeel geraken we makkelijk tot aan onze tempel, de Shohjohshin In. We worden vrijwel meteen ingecheckt en naar de kamer gewezen. Dit is best een grote tempel met veel kleine gangetjes en trapjes en eenmaal aan de kamer aangekomen kunnen we niet direct zeggen hoe we terug zouden moeten geraken, maar dat zijn zorgen voor later.

Even genieten van een kopje thee, vooraleer we op stap is altijd een goed idee. tea

We besloten om naar Daimon te wandelen, de grote poort en ingang van Koyasan. Onderweg valt het op dat de meeste huizen hier nog gebouwd zijn volgens oude stijl wat voor een speciaal gevoel zorgt. Je komt natuurlijk voorbij de vele andere tempels in Koyasan, en in het dorpje kan je de nodige restaurants en winkeltjes terugvinden. Net voorbij de de drukte van de winkeltjes kom je Danjo Garan tegen, opgericht door Kukai, die Koyasan heeft gesticht een slordige 1200 jaar geleden (in 2015 vieren ze deze 1200e verjaardag).

Kukai, oftewel Kobo Daishi is een belangrijk persoon in het boeddhisme en je kan hier dan ook redelijk wat informatie vinden over zijn leven en daarna.
Bij Danjo Garan hebben we ook een Goshuin Cho gekocht, dit is een boekje waarin je een monnik bij elke grote tempel een ‘stempel’ kan in laten zetten. Dit is echter niet enkel een stempel, maar een combinatie van kalligrafie met een stempel die uniek is per tempel.

Hierna zijn we dan verder gegaan naar Daimon. Dit is een heel mooie grote houten poort van 25 meter hoog en bijna even breed.

We zijn op tijd terug naar onze tempel gegaan omdat het eten hier wordt geserveerd om 17:30. Daarna nog een ontspannend badje en naar de kamer om een beetje te rusten. Morgen om 7 uur ochtendgebed, dus best op tijd gaan slapen.

Op de foto pagina kan je nu ook de foto’s van Koyasan terugvinden.

Map Locatie

Reageer