Verhalen

Osaka – Dag 2

Nadat we de jetlag er een beetje hebben uitgeslapen, zijn we rond half 10 vertrokken voor onze 2e dag in Osaka. We hadden niet echt een plan maar we beginnen rustig richting Osaka station.

Hier zijn we eerst langs een shopping center gegaan maar eigenlijk was het meer dan dat. Verschillende winkelpanden waren omgevormd tot “Lab’s” waar firma’s en universiteiten prototypes en nieuwe technologieën kunnen tentoonstellen, een spiegel waarin je kleren kunt passen zonder je uit te kleden, de jurkjes dress worden gewoon op je spiegelbeeld geprojecteerd, robots die zieken uit bed kunnen helpen tillen en een nieuwe manier om 3D beelden te projecteren zonder bril zijn maar enkele voorbeelden. Ook sommige winkels hier zoals Panasonic en Mercedes hebben hier hun laatste nieuwe technologieën in de showroom staan.

Vervolgens zijn we de stad vanuit vogelperspectief gaan bekijken. In de Umeda sky observatory kun je vanop 173m hoogte over de stad kijken en hoewel het regenachtig was had je toch een mooi uitzicht over de hele stad.

In Osaka station nog even een portie noodles ramen voor de lunch en dan verder naar Osaka castle. Het begon steeds harder te regenen dus we waren blij dat we hier ook binnen konden.

Osaka castle japanese_castle is al verschillende keren verwoest geweest maar telkens terug heropgebouwd, de laatste keer hebben ze zelfs een lift mee ingebouwd voor bezoekers in een rolstoel. De geschiedenis van het kasteel en de Samurai die het gebouwd en bewoond hebben wordt hier duidelijk weergegeven met genoeg engelstalige uk uitleg zodat wij er ook nog van kunnen bijleren.

Onze laatste halte van de dag was de Namba wijk met Dotombori en Shinsaibashi. Eerst hebben we een deel van Shinsaibashi bewandeld, dit is een gigantische shopping straat met ook veel westerse merken en video game video_game arcades. En dan voor de innerlijke mens zijn we naar Dotombori gegaan, deze staat bekend voor restaurants en neon reclame, we hebben hier een sushi bar sushi gevonden met happy hour, 130 ¥ per bordje van 1 of 2 stuks sushi. Prachtige deal.

Nadien was het half 9 en werd het tijd om terug naar het hotel te gaan, de restaurants en de winkel straat waren nog lang niet toe maar het werd tijd om te gaan inpakken voor onze transfer naar Koya-san.

Op de foto pagina zijn nog enkele extra foto’s gezet.

Reageer