Verhalen

Matsushima

Onze volgende halte is Sendai, snel bereikbaar via de Shinkansen, maar in plaats van rechtstreeks naar ons hotel in Sendai te gaan, steken we de bagage in een locker in het station en reizen vanaf het station van Sendai verder met een lokale trein naar Matsushima. Dit is een dorpje dat getroffen werd door de tsunami, maar hier is nog maar weinig van te merken.
Matsushima is gekend voor het prachtige zicht over de baai met zijn vele kleine eilandjes. Het is 1 van de 3 meest schilderachtige plaatsen in Japan.
We hebben een afspraak met een lokale gids, die ons zal rondrijden in een velotaxi. Aangezien Matsushima niet groot is, is het makkelijk navigeren door kleine straatjes met de fiets en kom je snel overal.
We gaan eerst via de verschillende tempels, te beginnen met Tenrinin, een tempel waar ook vele katten cat2 rondhangen. De meeste tempels kan je in verband brengen met de oprichter van Sendai, Data Masamune. Zo ook Tenrinin, de tempel van zijn dochter, Irohahime.

Dan gaat het verder naar Entsuin, een tempel met het mausoleum van Mitsumune, de zoon van Date Terumune. Bij deze tempel hoort een prachtige mostuin. We hebben het geluk dat ze hier op deze moment trouwfoto’s aan het maken zijn en kunnen de mooie kimono’s kimono bewonderen van het echtpaar.


De volgende tempel is 1 van de belangrijkste Zen tempels van de streek, Zuiganji. Het hoofdgebouw wordt gerenoveerd, maar enkele bijgebouwen die normaal niet te bezoeken zijn hierdoor wel toegankelijk gemaakt. We kunnen de keuken bezoeken en het mausoleum van de vrouw van Data Masamune, Megohime. Dit mausoleum is prachtig versierd met goud en houtsnijwerk.

De keuken is omgevormd tot museum en toont allerlei historische voorwerpen. Deze tempel lijkt in alle opzichten op een normale tempel, maar was eigenlijk een backup kasteel van Data Masamune waarbij o.a. de schouw in de keuken gebruikt kon worden als uitkijktoren.

We fietsen (of liever, worden gefietst) verder naar Godaido, een mini schiereiland in de baai van Matsushima. Hier is een tempeltje dat versierd is met de dieren van de maankalender. Ook heb je hier een prachtig uitzicht over de baai en alles er omheen.

Als laatste gaan we nog naar Oshima, ook weer een schiereiland in dezelfde baai. Op dit eiland heeft een monnik zichzelf 22 jaar verplicht om niet van het eiland af te komen. Ook Matsuo Basho, een grootmeester der haiku gedichten, heeft hier enkele gedichten achtergelaten. Dit eiland geeft ook weer een prachtig zicht over de baai.

Tegen de avond aan gaan we terug naar Sendai om in te checken in het hotel en te dineren. We zoeken een lokaal gyutan, gegrilde koeientong, restaurant op en laten het ons weer smaken.

Als we terug naar het hotel willen gaan komen we nog voorbij een pachinko slot_machine hal en ik kan niet weerstaan om een kijkje te nemen. We vinden een mooie machine waarvan de kansen er goed uitzien. Ik besluit om even te spelen en ga een uurtje later met een mooie winst terug buiten. Beginnersgeluk of professional, ik weet het niet, maar het was wel leuk.

Extra foto’s zijn hier te vinden.

Map Locatie

Reageer