Verhalen

Tokyo – Dag 1

Na een rustige nacht in onze prachtige Hinoki kamer staat ons ontbijt te wachten. De ryokan eigenaar had ons al laten weten dat het vandaag een westers ontbijt zou zijn (kwestie van wat afwisseling) maar dit was westers met een Japans randje. Spek met ei aan de tafel gebakken egg , dikke snede vers brood bread uit de toaster die aan de tafel stond, confituur, cornflakes, huisgemaakte yoghurt,… Ik begon eigenlijk al goed te wennen aan vis rijst en miso als ontbijt maar hier krijg je toch wat heimwee van.

Na zo’n stevige maaltijd zijn we klaar om onze reis voort te zetten, we worden uitgezwaaid door de eigenaar en mooi op tijd komt de bus bus aan om ons naar het station te voeren. Vanuit het station van Nagiso is het nog eens overstappen in Nakatsugawa richting Nagoya en daar moeten we een uurtje wachten op de shinkansen bullettrain_side naar Tokyo. Gelukkig dat we dat uur hebben, zo kunnen we op ons gemak zitplaatsen gaan reserveren voor onze supersnelle trein. Er zijn altijd wel niet gereserveerde plaatsen beschikbaar maar dan bestaat de kans dat je niet naast elkaar kunt zitten, reserveren is gratis dus waarom zouden we het niet doen.

Nog snel een ekiben bento (bentobox verkocht op het station) kiezen en we zijn klaar om te vertrekken. Een goede 2 uur later staan we in hartje Tokyo. Ons hotel is redelijk centraal gelegen dus we verlaten het treinstation en gaan met de metro verder, we hebben wel even de tijd nodig om ons te oriënteren, treinen en metros zijn niet van dezelfde firma dus staan niet allemaal samen op de kaart. Er is ook geen directe lijn naar onze bestemming dus is het nog even puzzelen met kleurtjes en lijnen maar we wennen er snel aan. Rode lijn, die richting, 4 haltes dan overstappen naar de oranje lijn in die richting, 2 haltes en we zijn er. Heel logisch eigenlijk.

Weer wacht ons een gelukkig zicht, onze grote koffer is weeral door Takyubin mooi op tijd van Kyoto naar Tokyo gebracht. Onze kamer is kleiner dan in de ryokans die we tot nu toe bezocht hebben maar heeft wel een eigen bad en WC.
Even uitrusten en we gaan eens beginnen met de stad te verkennen. We hebben eigenlijk al een doel voor ogen. Ik heb al een goshuincho (dat stempelboekje) maar dat is een boeddhistisch boekje, tot nu toe hebben we nog niet veel Shinto schrijnen bezocht maar daar willen we in Tokyo wat verandering in brengen. Ik heb een Shinto Goshuin nodig (in principe kan je ze beide in één boekje doen maar dat is niet echt respectvol) en laat er nu hier in Tokyo een tempel zijn waar ze de maneki neko of gelukbrengende kat vereren cat. De goshuincho die ze hier verkopen heeft ook 2 gelukbrengende katten op de cover dus die wil ik eigenlijk wel hebben.

We nemen de metro en komen aan in de Asakusa wijk aan de oostkant van de stad. We moeten wel doorstappen want de tempels sluiten om 5 uur maar tegen kwart voor 5 komen we aan en kunnen we ons stempelboek incl. stempel kopen. We wandelen nog naar de boeddhistische Sensoji tempel die ook al aan het sluiten is, voor onze stempel moeten we hier nog eens terugkomen maar we kunnen al wel prachtige fotos van de gebouwen trekken met sfeervolle verlichting.
Het laatste nieuwe waar Asakusa voor bekend staat is is de Tokyo skytree, het nieuwste hoogste gebouw in Japan. We zijn er niet naar toe geweest maar vanaf de oevers van de rivier hier heb je een prachtig zicht erop.

We stoppen nog even voor avondeten bij een Japans curry restaurant curry waar ze een pikant-heid schaal tot 10 hebben (maar je moet eerst minstens 5 aankunnen voor je een niveau hoger mag proberen). 1 en 2 zijn al behoorlijk naar onze mening dus we gaan geen records breken vandaag.

Foto’s vind je op deze pagina.

Map Locatie

Reageer