Verhalen

Tokyo – Dag 2

2 november, ik vier mijn verjaardag dit jaar in Japan xD
Geen tijd om uit te slapen want we hebben tickets voor het studio Ghibli museum, deze moet je zeker vooraf reserveren want ze zijn vaak al weken vooraf uitverkocht. Als we om half 10 in de buitenwijk van Tokyo, Mitaka, aankomen staat er al een rij aan de ingang en het museum opent pas om 10 uur.

Voor de mensen die studio Ghibli niet kennen, dit is de tekenfilm studio van Hayao Miyazaki soms wel de Japanse Walt Disney genoemd maar deze titel doet de man eigenlijk onrecht aan. De films van Ghibli zijn meestal veel dieper van verhaal dan de meeste Disneyfilms en zetten de kijker meer aan het denken dan de zoveelste prinsessenfilm van Disney. Stuur maar een berichtje of mailtje als je aanbevelingen wilt wink

In het museum zelf mogen geen foto’s genomen worden en eigenlijk is dat maar goed ook, er zijn geen vast gelegde routes door het museum en de details van het hele gebouw zorgen voor een heel vrije en ontspannen sfeer. Er is ook nergens in het Engels iets aangeduid maar omdat het museum ook gericht is op kinderen is alles wel heel duidelijk. Je leert bij over de werking van lenzen en animatie, je ziet hoe een tekenfilm tot stand komt van concept tekeningen tot inkleuren en tussendoor kan je nog exclusieve tekenfilmpjes bekijken en verdwalen tussen deuren, trappen en gangen. Een heel sprookjesachtige belevenis. sparkles

Nadien gaan we nog lunchen in het restaurant van het museum zelf, hier ook is alles heel landelijk ingericht en het lijkt alsof je ergens in de provence beland bent. Eerst omelet met rijst voor mij (in de vorm van een hoedje) en vissoep voor Ben en een verjaardag is niet af zonder taart dus Strawberry shortcake cake

We nemen de bus terug naar het station en vandaar de trein naar Shinjuku, hier staat de ene megamall naast de andere en wil ik mijn verjaardagskado gaan kiezen, een kimono kimono natuurlijk. In Japan zijn er nog een aantal designers die moderne kimono’s maken en na veel twijfelen kies ik voor een rood, wit en blauw design met luchtballonen. De verkoopster in de winkel spreekt zelfs een beetje Engels en is verbaast en enthousiast dat we in België en Nederland mensen hebben die graag kimono dragen.

We bekijken de winkeltjes en speelhallen nog een beetje maar gaan dan nog langs het hotel voor de aankopen weg te leggen en op te frissen voor ons diner. Tozai travel heeft een tafel gereserveerd bij Tofuya Ukai, een restaurant aan de voet van Tokyo tower tokyo_tower maar gelegen in een oude sake brouwerij. Een gebouw van 200 jaar oud dat ze hier terug hebben opgebouwd.

We zijn mooi op tijd en krijgen nog een rondleiding door de tuin en de gebouwen. Elke tafel is eigenlijk een kamer zodat je rustig kunt genieten van het uitzicht op de traditionele tuin. Geen enkele kamer kijkt uit op de Tokyo tower dus je zou haast vergeten dat je in een grootstad zit.
De menu bestaat uit verschillende gerechtjes met een combinatie van vis en tofu, pinda tofu, gegrild tofu, tofu gekookt in soyamelk. Het klinkt allemaal veel hetzelfde maar toch heeft het allemaal een verschillende smaak en vorm, zelfs vergeleken met de tofu die we in Koya en Kyoto hebben gegeten zijn er eigenlijk amper gelijkenissen.Een culinaire ervaring rijker en een jaartje ouder is het tijd om terug naar het hotel te gaan en uit te rusten voor de volgende vrije dag in Tokyo.

Extra foto’s vind je op deze pagina.

Map Locatie

Reageer