Verhalen

Tokyo – Dag 3

Vandaag is een feestdag in Japan, en zal er op veel plekken dus iets meer volk zijn dan anders.
Wij beginnen de dag op tijd met een bezoek aan het Meiji schrijn, 1 van de beroemdste in Tokyo. Als je via 1 van de torii het park binnenkomt heb je nog 10 minuten nodig om tot aan de tempel te wandelen. Dit zorgt voor een prachtig en rustig stukje natuur binnen de grote stad, waardoor je even kan ontsnappen aan de drukte.

Als we aan de tempel aankomen zien we wel meteen al meer volk omdat er hier duidelijk extra feestelijkheden tada gepland zijn voor vandaag.
Er zijn ook redelijk veel kinderen in kimono gekleed, schattig. Ook de ouders lopen hier vaak in kimono (vrouwen) en keurig maatpak (mannen) rond. Op het tempel plein zijn enkele tijdelijke standjes met o.a. ikebana en het geofferde eten en drinken voor vandaag. Op de parking zien we heel veel auto’s van ambassadeurs, dit moet dus wel een speciale bedoening zijn.

In het park zijn ook nog andere activiteiten zoals aikido, yabusame (boogschieten vanaf een paard racehorse) en andere sporten. Tegen 11 uur wordt het hier duidelijk al veel drukker.

Wij gaan verder naar Harajuku, met zijn extravagante winkeltjes en drukke straatjes. Eerst gaan we nog langs bij een tweede hands winkel die ook kimono heeft. Maaike vindt hier een obi en hakama die hopelijk nog in de bagage passen. Tijdens het winkelen genieten we ook nog even van de hier bekende Tokyo crepe.

Na de middag gaan we naar de Sengakuji tempel, waar de 47 ronin begraven zijn. Je vind hier een beetje uitleg over de geschiedenis en ook een museum over de ronin, maar dat hebben we niet bezocht.

We gaan verder naar de Zojoji tempel, de hoofdtempel van de Jodo tak van het boeddhisme. Hier staat een prachtige rij van veel versierde Jizo.

Als laatste gaan nogmaals de Sensoji tempel bezoeken, waar we op dag 1 een beetje te laat voor waren aangekomen. Omwille van de feestdag in Japan is het hier nu over de koppen lopen, we zijn blij dat we deze tempel reeds bezocht hadden toen hij mooi verlicht was en het hier rustiger was, maar nu kunnen we wel een goshuin laten tekenen. Vandaag zijn hier wel heel veel tijdelijke kraampjes gezet met allerlei lekker eten, dango dango, blauwe banaan, etc…

Om nog even van de avond te genieten gaan we naar Roppongi waar we een beetje rondwandelen en uiteindelijk in het Hard Rock Cafe belanden voor het avondmaal. Hamburger hamburger, maar dan op zijn Japans, smakelijk.

Extra foto’s vind je op deze pagina.

Map Locatie

Reageer