Verhalen

Ready to go

Na 6 jaar is het eindelijk tijd voor onze volgende Japanreis. smile
Met onze vorige groepsreis hebben we al veel van de bekende plaatsen bezocht en ervaringen opgedaan. Het was dus moeilijk om nog een rondreis (en laat staan een groepsreis) te vinden die volledig nieuw voor ons is. Een individuele en zelf samengestelde reis is dan ook perfect voor ons.

Op basis van de culinaire rondreis die Tozai.nl aanbiedt hebben we onze eigen reis samengesteld, steden toegevoegd, plaatsen weggelaten, routes omgedraaid maar wel de aangeboden speciale restaurants bewaard sake ramen yum
Dit Nederlands reisbureau is gespecialiseerd in reizen naar Japan en China en hebben ons met raad en daad bijgestaan in het samenstellen van onze perfecte reis.

Onze heen en terugvlucht wordt verzorgt door KLM dus we vertrekken vanuit Schiphol in plaats van Zaventem. Binnen Japan is voor ons een Japan rail pass geregeld, dit is een treinabonnement enkel beschikbaar voor toeristen en geeft ons de mogelijkheid alle treinen (met uitzondering van bepaalde supersnelle Shinkansen treinen) van het Japan rail (JR) netwerk te gebruiken.
Verplaatsingen tussen steden die niet over het JR netwerk gaan zijn door Tozai gereserveerd en deze kaartjes liggen op ons te wachten in ons eerste hotel. Enkel binnen de steden moeten we ons eigen vervoer regelen maar met een openbaar vervoersnet zoals in Japan (en met de juiste apps voor je smartphone) lijkt ons dit perfect doenbaar.

Goed, ons vervoer is dus gekend, nu even onze reisplannen uit de doeken doen:

Kaart Japan 2013
We openen met Osaka, een heel westerse stad vol met neonlichtjes en een mekka voor lekker eten. Hier blijven we 2 nachten.

Onze volgende halte is direct zeer sober vergeleken met Osaka.  Koya-san, klein bergdorpje en centrum van het Shingon-boeddhisme, ook hier blijven we 2 nachten.

Dan doorkruisen we Japan in de breedte op weg naar Kinosaki-onsen, een stadje bekent bij japanners voor zijn vele warmwater bronnen hier dus lekker ontspannen, jammer genoeg maar 1 nachtje.

Kyoto is de volgende stop, de oude hoofdstad van Japan met zijn klassieke tempels en paleizen, 3 nachten om deze te kunnen bezoeken.

Weer weg van de steden en terug de rust opzoeken, we nemen trein en bus naar een van de best bewaarde dorpjes uit de tijd van de samurai en gaan daar de oude postroute bewandelen. 2 nachten terug naar het verleden in Tsumago.

Tokyo is de volgende op de lijst, een wereldstad met veel te zien en te doen, we beginnen met 2 nachten hier…

en gaan dan door naar Nikko voor 1 nacht, hier in de bergen zijn ook veel spectaculaire tempels en natuurschoon te zien.

Doorreizen naar het noorden Sendai, rustiger dan Tokyo maar toch nog een grote stad in Japan. Hier blijven we 2 nachten.

Tokyo bis, nog 2 nachten hier om het einde van een spectaculaire reis te vieren.

 

Als we het hier zo opschrijven is het wel en hele reis, het lijkt alsof we waarschijnlijk vermoeider gaan terugkomen dan als we vertrokken zijn maar ik ben zeker dat de cultuurshock ons een goeie boost gaat geven.

Reageer